ملزومات و مصالح مورد نیاز برای تولید سنگ مصنوعی چیست ؟

امروزه با توجه به افزایش جمعیت و به دنبال آن نیاز به ساخت و ساز، از مصالح مختلفی استفاده می شود که سنگ از مهمترین و کاربردی ترین نوع به حساب می آید. با پیشرفتی که در زمینه علم و تکنولوژی به وجود آمده، برای تامین نیاز ساخت و ساز بشری، به جای سنگ های طبیعی از سنگ های مصنوعی استفاده می شود. این نوع از سنگ ها از مزایای فراوانی برخوردار هستند که از آن جمله می توان به تنوع در طرح، مدل و قیمت مناسب اشاره نمود. بهره بردن از سنگ های مصنوعی نقش بسیار مهمی را در جلوگیری از تخریب محیط زیست نیز ایفا می کنند.

این نوع از سنگ ها همان طور که از نامشان بر می آید مهندسی شده اند و برخلاف سنگ های طبیعی از کنار هم قرار گرفتن چندین ترکیب و مواد اولیه به وجود آمده اند. از این رو برای ایجاد سنگ های مصنوعی به یکسری مصالح و ملزومات نیاز است که در ادامه این مطلب از سایت رهیافت قصد داریم به طور مفصل به این موضوع بپردازیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این راستا پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه شوید.

در صورتی که نمیدانید سنگ مصنوعی چیست می توانید مقاله سنگ مصنوعی چیست؟ را بخوانید.

انواع ملزومات و مصالح مورد نیاز برای تولید سنگ مصنوعی 

همان طور که اشاره نمودیم سنگ مصنوعی سنگی مهندسی شده است که برخلاف سنگ طبیعی از دل زمین و معادن به دست نمی آید بلکه ساخته دست بشر است و تحت تاثیر یکسری فرآیندهای شیمیایی به وجود می آید. از این رو برای تولید این سنگ نیاز به مصالح و مواد اولیه می باشد. سیمان، ماسه و آب از مهمترین مصالح برای تولید سنگ مصنوعی هستند اما در ساخت آن به یکسری مواد و متریال دیگر هم نیاز است که در ادامه این مطلب به شرحی از آن ها خواهیم پرداخت:

1. فیلر یا پر کننده سنگ مصنوعی

یکی از مصالح ضروری که در مراحل ساخت سنگ مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد فیلر یا همان پر کننده است. این نوع از مصالح در بر گیرنده انواع مواد معدنی طبیعی یا مصنوعی هستند که با مواد رزینی ترکیب می گردند و در واقع سبب تولید چسب های پایه رزینی می شوند. وظیفه این نوع از فیلرها ارزان سازی و یا ایجاد یکسری خصوصیات و ویژگی خاص در سنگ مصنوعی تولید شده است. فیلر در برگیرنده مواد پودری معدنی و همچنین سنگ های خرده شده است که در جنس و ابعاد مختلفی موجود می باشد. از فیلرهای طبیعی می توان اشاره ای به پودرهای کربنات کلسیم و همچنین سلیس نمود.

مصالح مورد نیاز برای تولید سنگ مصنوعیکربنات کلسیم یکی از پر کننده های مهم و ارزان قیمت در صنعت ساخت سنگ مصنوعی است که به طو طبیعی در سنگ های آهکی وجود دارد. سیلیس نیز در سنگدانه های سیلیکاتی وجود دارد. اگر پر کننده طبیعی در دسترس نباشد، تولید کنندگان از فیلرهای مصنوعی استفاده می کند. این نوع از فیلرها از نظر مشخصات فنی، رنگ، جرم محصولی، جنس، ابعاد، مقاومت و … تنوع بالایی دارند و برای موارد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.

2. سنگدانه های سنگ مصنوعی

سنگدانه ها در واقع نوعی سنگ هستند که با کمک مواد چسبی به یکدیگر چسبیده اند و ترکیبی را به وجود آورده اند که حالتی فشرده دارند. سنگدانه ها از خرد شدن قطعات سنگ های بزرگتر و یا رسوبات ماسه ای به وجود آمده اند. بسته به نوع محصول تولید شده سنگدانه در اندازه و دانه های متفاوتی وجود دارد. سنگ دانه ها از نظر جنس نیز بسیار متنوع هستند که از آن جمله می توان اشاره ای به نوع آهکی (مرمریت و دولومیت)، سلیکاتی (گرانیت و کوارتز) و … نمود.

3. چسبنده‌های سنگ مصنوعی

از مهمترین مواد و متریال سنگ مصنوعی می توان اشاره ای به چسبنده ها نمود. این مصالح در واقع عوامل چسبنده بین ملکولی هستند که وظیفه ایجاد پیوند و همچنین بالا بردن ضریب استحکام بین فیلرها با سایر متریال را بر عهده دارند. چسبنده ها دارای ساختاری از رزین هستند که پس از سخت شدن موجب اتصال بین پر کننده ها، آگرگات ها و دانه ها می شوند و در نهایت سنگی فشرده و مستحکم به وجود می آورند. از پرکاربردترین و رایج ترین چسبنده سنگ مصنوعی می توان اشاره ای به رزین پلیمری غیر اشباع با فرمول ساده نمود.

چسبی ارگانیک است که به طور گسترده ای در این صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. البته در این راستا از چسبنده‌های غیر ارگانیک همچون سیمان پر تلند نیز می توان بهره برد. اما کیفیت و قدرت چسبندگی رزین های ساختاری یا همان ارگانیگ بیشتر می باشد. این که از چه نوع چسبنده ای می توان استفاده کرد باید آیتم های مختلفی همچون مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت خمشی، میزان جذب آب و … در نظر گرفته شود.

چسبنده سنگ مصنوعی

4. رنگدانه‌های سنگ مصنوعی

از دیگر مصالح مهم و اصلی در ساخت سنگ مصنوعی، رنگدانه یا همان پیگمانت‌ها هستند. همان‌طور که اشاره نمودیم از ویژگی مهم سنگ مصنوعی نسبت به سنگ طبیعی، تنوع در رنگ‌های جذاب و خاص است که همین امر موجب محبوبیت این متریال در بازار شده است. خریداران متناسب با حسن سلیقه خود و همچنین دکوراسیون مد نظر می توانند رنگ سنگ مصنوعی را انتخاب نماید.

دلیل این متنوع بودن را می‌توان در وجود رنگدانه جستجو نمود. رنگدانه می‌تواند به صورت طبیعی و معدنی یا مصنوعی باشد که نوع طبیعی آن رایج تر می باشد. بسته به نوع محصول تولیدی می توان در هر متر مکعب مقدار مشخصی از رنگدانه استفاده نمود. از رنگدانه های رایج برای تولید سنگ مصنوعی می توان اشاره ای به اخرا، گل ماش، آجری، زرد، سفید، دوده، سبز، آبی، قهوه ای و قرمز نمود.

رنگدانه های سنگ مصنوعی- پیگمنت سنگ مصنوعی
رنگدانه (پیگمنت) سنگ مصنوعی

5. کنترل کننده واکنش‌های شیمیایی

از دیگر متریالی که در ساخت سنگ مصنوعی می‌توان استفاده نمود، کنترل کننده‌های واکنش‌های شیمیایی هستند. کاربرد این نوع متریال در مواردی همچون افزایش یا کاهش سرعت پلیمریزاسیون، افزایش یا کاهش دمای مخلوط، کنترل واکنش و … می باشد.

6. افزودنی های خاص سنگ مصنوعی

در تولید سنگ های مصنوعی به منظور بالا بردن مقاومت و یا ایجاد محصولی با ویژگی های منحصر به فرد می توان از افزودنی های خاص و یا مواد پلیمری استفاده نمود. البته استفاده از افزودنی بستگی به نوع محصول تولید شده دارد و همه سنگ ها نیاز به این نوع متریال نخواهند داشت.

7. عوامل نانو سنگ مصنوعی

از مواد نانو برای این که سنگ مصنوعی دارای یکسری مشخصات و ویژگی خاص باشد به کار گرفته می شود. به عنوان مثال استفاده از این مواد می تواند سبب آبگریز شدن سنگ شود و یا این که مقاومت خمشی، کششی و یا فشار محصول را افزایش دهد. عوامل نانو حدود 1 الی 2 درصد از کل مواد تشکیل دهنده سنگ مصنوعی را در بر می گیرد.

8. قالب سنگ مصنوعی

علاوه بر مصالحی که اشاره نمودیم به یکسری تجهیزات دیگر نیز نیاز می باشد که قالب سنگ مصنوعی از کاربردترین و اصلی ترین موارد به شمار می رود. بعد از این که مصالح بر اساس فرمولاسیون خاص با یگدیگر مخلوط شدند و مخلوط نهایی به دست آمد بایستی قالب بندی گردد. قالب بندی یکی از فرایندهای مهم در تولید سنگ مصنوعی شمرده می شود. چرا که تعیین کننده شکل و طرح نهایی سنگ است. برای این که قالب بندی به درستی انجام شود نیاز به ملزوماتی تحت عنوان قالب می باشد. قالب در طرح و جنس های مختلفی موجود است که بسته به نوع محصول می توان از آن ها استفاده نمود. به عنوان مثال قالبی که برای ساخت سنگ مصنوعی روشویی استفاده می شود با قالب سنگ قرنیز و راه پله فرق دارد.



مشاوره رایگان :
02191003979
09106364367

برای دریافت دوره رایگان تولید سنگ مصنوعی اینجا کلیک کن

کلام پایانی

برای تولید سنگ مصنوعی به مصالح و ملزومات زیادی نیاز است که در این مطلب ما به شرحی از آن ها پرداختیم. مصالح مورد استفاده بسته به نوع محصول با فرمولاسیون خاصی ترکیب و مخلوط می شوند. پس از آماده شدن مواد اولیه آن را در قالب های مخصوص می ریزند تا شکل نهایی ایجاد گردد. برای این که سنگ مصنوعی از کیفیت لازم برخوردار باشد بایستی از مواد و ملزومات مرغوب و با کیفیت استفاده نمود. به همین دلیل پیشنهاد می شود از شرکت های معتبری که در این راستا فعالیت دارند برای خرید اقدام گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ملزومات تولید سنگ مصنوعی و همینطور تجهیزات سنگ مصنوعی می توانید با کارشناسان و مشاوران مجموعه رهیافت در تماس باشید یا اینکه از فروشگاه اینترنتی رهیافت دیدن کنید.

دریافت مشاوره رایگان

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

جنسیت*